logo songteksten.net

Kanye West vergelijkt zichzelf met Da Vinci

(Novum) - LONDEN - Kanye West vergelijkt zichzelf met de grootste denkers en kunstenaars uit de Italiaanse renaissance. De rapper vindt dat hij een hoop gemeen heeft met geniale denkers als Leonardo da Vinci, Michelangelo en Galileo Galilei, zegt hij zondag in The Sunday Times.

De 38-jarige Kanye doet er naar eigen zeggen alles aan om baanbrekend te zijn. Hij heeft ervoor gevochten om niet in een 'hokje geplaatst te worden'. Iets wat Da Vinci, Michelangelo en Galilei ook deden, meent de man van Kim Kardashian.

''Stel je voor dat Da Vinci of Michelangelo of Galileo werd gevraagd om aan niets anders te denken dan het eerste ding waardoor ze bekend werden. Dan zou Da Vinci dus maar één idee mogen hebben. En voor alle haters: ik zeg niet dat ik Da Vinci ben, maar ik vind wel dat iedereen het recht heeft om zich te vergelijken met wat dan ook.''

West is dan ook van plan om een bijzonder optreden te geven volgend weekend op het befaamde festival van Glastonbury. De rapper zegt geen boodschap te hebben aan de 130.000 mensen die de petitie tekenden om Kanye te weren van het festival. Zij vinden dat Kanye het niet verdient om een headliner te zijn.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren