logo songteksten.net

Veel Rainbow Awards uitgereikt in Tuschinski

AMSTERDAM - Tijdens de eerste editie van de Rainbow Awards zijn maandagavond in Pathé Tuschinski 21 awards uitgereikt aan mensen en organisaties die een belangrijke bijdrage leveren aan de Nederlandse homogemeenschap. Onder andere Karin Bloemen, Linda de Mol, Berget Lewis, Freek Bartels, Georgina Verbaan, Jeanine Hennis-Plasschaert en COC Nederland kregen er eentje.

De doelstelling van dit nieuwe rode loper-gala is om zichtbaarheid te geven aan bedrijven, organisaties en personen die zich inzetten voor Nederlandse lhbt’s (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders). De initiatiefnemers willen een brug slaan tussen de homo- en heterogemeenschap in Nederland: geen hokjes, maar een mix van iedereen, als statement tegen discriminatie.

Het publiek kon stemmen en deed dat meer dan 30.000 keer. De categorieën waren onder meer regenboogpoliticus (winnaar minister Hennis van Defensie), beste club, beste film/tv-programma, beste sporter (zwemmer Johan Kenkhuis), personality award (Linda de Mol), comedy award (Karin Bloemen) en beste fashion designer (Jan Taminiau). COC Nederland kreeg een achievement award.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren