logo songteksten.net

Geluidslek in muziekcentrum Utrecht opgelost

UTRECHT - Het geluidslek tussen twee zalen van het nieuwe muziekcentrum TivoliVredenburg in Utrecht is opgelost. Metingen in de nacht van dinsdag op woensdag hebben aangetoond dat er in beide zalen weer concerten kunnen worden gegeven zonder dat het geluid doordreunt, schrijft wethouder Victor Everhardt woensdag aan de gemeenteraad.

Vrijwel meteen na de opening van het bijna 150 miljoen euro kostende muziekcentrum bleek dat de geluiden uit de popzaal zeer goed te horen waren in de zaal voor kamermuziek daarboven. Deskundigen hebben een constructie van rubberen veren in betonnen palen in de popzaal uitgedacht, die de dreun absorbeert. Wie de kostbare oplossing moet gaan betalen, is volgens Everhardt nog niet duidelijk.

In de zomer wordt ook de herrie van de goederenlift aangepakt en krijgt het balkon van de popzaal geluidsisolerende platen. Het plafond in de Grote Zaal dat in april naar beneden viel, is eind mei gerepareerd. Er loopt nog een onderzoek naar een tweede geluidslek tussen de jazz-zaal en de zaal voor kamermuziek. Everhardt verwacht de resultaten daarvan na de zomer.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren