logo songteksten.net

Pharrell zet Freedom online

LOS ANGELES - De nieuwe single van Pharrell Williams heet Freedom en is vanaf woensdag te streamen via YouTube en te koop via iTunes. Het is een vrolijk en dansbaar nummer waarin de Amerikaan duidelijk getracht heeft weer alle succesvolle elementen van zijn superhit Happy te verwerken.

Pharrell zong het nummer al op de festivals die hij de afgelopen weken aandeed, zoals Pinkpop, Werchter en Glastonbury. Het liedje heeft een aanstekelijk pianoloopje, een lalala-koortje dat iedereen onmiddellijk meezingt en een tekst waar iedereen zijn of haar eigen invulling aan kan geven. Alleen het regeltje 'Your first name is Free, last name is Dom', komt op Nederlandstaligen wellicht wat vreemd over.

Met het eind 2013 verschenen Happy, een nummer dat hij oorspronkelijk gemaakt had voor de soundtrack van de film Despicable Me 2, scoorde Pharrell een van de grootste hits uit de popgeschiedenis. Er werden bijna 15 miljoen exemplaren van het nummer verkocht. Het stond maar liefst 49 weken in de Nederlandse top 40, waarvan vier op de eerste plaats.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren