logo songteksten.net

Thicke verbaasd over aanklacht Blurred Lines

NEW YORK - Robin Thicke geloofde zijn eigen oren niet toen hij hoorde dat hij en Pharrell Williams werden aangeklaagd voor plagiaat vanwege hun nummer Blurred Lines. "Ik was verrast, heel erg verbaasd", vertelt de zanger aan The New York Times.

"Ik ken het verschil tussen inspiratie en diefstal", vervolgt Robin die nog steeds ontkent dat hij plagiaat heeft gepleegd. Familieleden van Marvin Gaye hadden de zaak aangespannen tegen Robin en Pharrell, zij vonden het nummer teveel lijken op Marvin Gaye's Got To Give It Up. Eind maart bepaalde een rechter dat Williams en Thicke toch schuldig zijn. De twee moesten een bedrag van 7,3 miljoen dollar overmaken aan de nabestaanden van Marvin Gaye.

In het gesprek met de krant geeft Robin aan dat hij zijn verklaring naar aanleiding van de aanklacht niet serieus heeft aangepakt. "Ik heb toen niet gegeven wat ik had moeten doen. Het was op dat moment in mijn leven gewoon niet echt belangrijk voor me, mijn privéleven vroeg toen meer aandacht." Thicke zat op dat moment midden in de scheiding van zijn ex-vrouw Paula Patton. "Ik voelde mij toen nogal verloren."

Robin is open over de lastige periode rondom de scheiding. Volgens hem maakte hij een behoorlijk dieptepunt mee toen hij een optreden gaf tijdens de uitreiking van de BET Awards. Hij droeg toen op het podium een nummer op aan Patton en zei en public te hopen dat het weer goed zou komen tussen de twee. "Ik dacht dat ik iets romantisch deed, maar eigenlijk was het gewoon genant." Daarna nam Thicke even rust. "Ik maakte tijd vrij om met mijn zoon, familie en goede vrienden door te brengen. Hoe meer afstand ik nam hoe duidelijker alles weer voor mij werd."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren