logo songteksten.net

Rolling Stones op museumtour

LONDEN - De Rolling Stones gaan vanaf volgend jaar weer op tournee. Alleen dan niet met de band op een podium, maar met voorwerpen langs musea over de hele wereld. Dat heeft de groep bekendgemaakt.

Vanaf 6 april 2016 zijn in de Saatchi Gallery in Londen honderden voorwerpen te zien uit het persoonlijke en openbare leven van de bandleden. De expositie Exhibitionism is verdeeld in negen onderdelen, waarbinnen voorwerpen rond een thema worden verzameld. Aan de expositie ging drie jaar van planning vooraf.

Er zullen kostuums te zien zijn, net als gitaren en andere instrumenten, spullen uit de kleedkamers, zeldzame audio-opnamen, dagboeken, posters, artwork en nog veel meer. Mick Jagger: "We hadden dit al een tijd in gedachten, maar we wilden het goed aanpakken en er iets grootschaligs van maken. Het is een interessante tijd om zoiets te doen."

Na twee maanden in Londen zal de tentoonstelling in andere steden te zien zijn, waaronder Tokio en Los Angeles. In totaal reist de expositie vier jaar lang de wereld over.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren