logo songteksten.net

Winston gaf loopbaan Renate een duwtje

HILVERSUM - Winston Gerschtanowitz heeft aan de basis gestaan van de tv-carrière bij TMF van zijn vrouw Renate Verbaan. Dat vertelt het koppel aan 100%NL Magazine.

Renate begon haar tv-loopbaan als vj op muziekzender TMF. Daarvoor was ze model, zonder ervaring met presenteren. De overstap naar televisie via een auditie was niet iets waar ze zelf mee kwam. Winston vertelt: "Ze heeft helemaal zelf auditie gedaan en alles, maar ik kwam weleens in de muziekstudio voor Goudkust en zei tegen haar: 'Dat is wat voor jou.'"

Renate zag dat zelf anders. "Als je mij een beetje kent, is het niet misschien het meest logisch om te denken: die moet bij de televisie gaan werken. Want ik ben vrij introvert en televisie is natuurlijk een beetje exhibitionistisch. Maar toen twijfelde ik. Kon ik het wel? Winston heeft mij bijna letterlijk een schop onder mijn kont gegeven."

De eerste auditie van Renate bij MTV liep op niks uit, maar bij TMF waren ze wel enthousiast, en Renate kon er aan de slag. Tegenwoordig is ze te zien in Shownieuws op SBS 6. Manlief Winston werkt voor 'de concurrent' RTL Boulevard. Thuis wordt er weinig over het werk gepraat, vertelt Renate: "Anders zou je een situatie creëren dat wij dingen voor elkaar achterhouden omdat de ander er met de scoop vandoor kan gaan. Dat is niet gezond, als je zo getrouwd bent."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren