logo songteksten.net

Testpersing Dylan-elpee kost 11.000 euro

LOS ANGELES - Platenwinkel Amoeba in Hollywood heeft de duurste plaat die ze ooit in huis hebben gehad te koop gezet. Het is een testpersing van het Bob Dylan-album Blood on the Tracks uit 1975. De plaat moet bijna 11.000 euro opbrengen.

Er zijn maar vijf kopieën bekend van de testpersing, die uiteindelijk niet goedgekeurd werd en dus nooit officieel verscheen. De plaat maakte deel uit van een collectie van enkele duizenden albums die de bekende platenzaak aan Sunset Boulevard overnam van een rijke verzamelaar uit New Jersey, zo meldt Amoeba.

De testpersing bevat onbekende versies van Lily, Rosemary & The Jack Of Hearts, Idiot Wind, If You See Her, Say Hello en Tangled Up In Blue, die uiteindelijk in een andere vorm op Blood on the Tracks zouden verschijnen, plus een afwijkende versie van You’re a Big Girl Now, dat - ook in een andere vorm - in Dylans Biograph-box terug te vinden is.

Blood on the Tracks is het vijftiende studioalbum van Bob Dylan. Het verscheen januari 1975. Het geldt als één van de beste platen van de zanger en lijkt sterk beïnvloed door de vervreemding van Dylan van zijn vrouw Sara in de vroege jaren zeventig. Hoewel Dylan zelf altijd heeft tegengesproken dat de songs autobiografisch zouden zijn, wordt Blood on the Tracks gezien als een van de beroemde 'echtscheidingsalbums' uit de popgeschiedenis.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren