logo songteksten.net

Chumbawamba zoekt geld voor documentaire

LONDEN - Met hun hit Tubthumping wordt Chumbawamba vooral herinnerd als eendagsvlieg, maar het verhaal van de band kent epische proporties. Dat claimt voormalig zanger Dunstan Bruce, die nu een documentaire wil maken over de band.

Op Kickstarter zoekt Bruce, die na zijn zangcarrière aan de slag is gegaan als filmmaker, 40.000 pond (56.000 euro) om de documentaire I Get Knocked Down te kunnen maken. "De film is modern waarschuwingsverhaal over de achtbaanrit dat de band van kraakpanden naar Madison Square Garden bracht en weer terug", zo is te lezen op Kickstarter. De film zal zich deels richten op de grote hit, die volgens de zanger een gemixte reputatie geniet: "Het was ofwel het ultieme lijflied van de volhardende arbeidersklasse of een superirritant gehypet liedje, gemaakt door een groep anarchistische punkers die in een kraakpand in Leeds woonden."

Maar het verhaal van de band, die er in 2012 mee ophield, gaat veel verder dan de hit. De groep jeugdvrienden speelde al sinds de vroege jaren tachtig samen in de band. "Voor jullie was het waarschijnlijk niet meer dan een eendagsvlieg die je nog vaag kent uit de jaren negentig. Maar voor mij was dat slechts de top van een hele grote ijsberg. En is het onderdeel van een hilarisch, fascinerend verhaal van meer dan 30 jaar. Dat verhaal wil ik nu met jullie delen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren