logo songteksten.net

Penoza draait scenes op Scheveningse Pier

DEN HAAG - Voor het vierde seizoen van de hitserie Penoza zijn opnames gemaakt op de Scheveningse Pier. De locatie speelt een belangrijke rol in het verhaal.

Het is volgens een woordvoerder van de Pier de eerste maal dat een tv-serie op deze manier gebruik heeft gemaakt van het markante gebouw. Eerder werden er voor de serie Seinpost Den Haag wel opnames op het strand onder de Pier gemaakt.

In Penoza IV, dat 13 september van start gaat, worstelt hoofdpersoon Carmen van Walraven (Monic Hendrickx) met black-outs en andere fysieke problemen na de aanslag op haar leven. In de gevangenis wacht zij het proces af dat het Openbaar Ministerie tegen haar voorbereidt. Maar omdat er een bende-oorlog in Amsterdam woedt, vraagt de officier van justitie haar te infiltreren. In Penoza IV keren verder alle vaste acteurs terug.

Kurhaus

De zegsvrouw van de Pier zegt “zeer trots te zijn” dat de makers van Penoza de Pier hebben uitverkoren als draailocatie. “We hopen in de toekomst vaker film- en televisiecrews te mogen ontvangen”, voegt ze daar aan toe.

De originele Pier werd in 1901 geopend als verlengstuk van het chique Kurhaus-hotel. In de Tweede Wereldoorlog werd het gebouw door de Duitsers grotendeels gesloopt, de rest van het complex brandde af. In 1961 werd een nieuwe Pier geopend, die decennia lang dienstdeed als horeca-, winkel- en entertainmentcomplex.

De Pier moest eind 2013 worden gesloten omdat het complex niet meer voldoet aan de brandveiligheidseisen. Het gebouw wordt nu opgeknapt en wordt binnenkort opnieuw geopend.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren