logo songteksten.net

Bandleden Culture Club opgelapt voor tournee

NEW YORK - De band Culture Club heeft eindelijk de langverwachte reünie voor elkaar. Het is twaalf jaar geleden dat ze voor het laatst toerden door de Verenigde Staten en zestien jaar nadat ze hun laatstse album uitbrachten.

Zanger Boy George heeft daar wel een reden voor. ''Drie van de vier zijn nog herstellende'', vertelt Boy George aan New York Daily News. De groep moest vorig jaar een reünie annuleren, omdat Boy George last van zijn keel had en onder het mes moest.

Tijdens een tv-optreden in de VS moest drummer John Moss deze week nog verstek laten gaan wegens rugproblemen. Hij doet wel mee aan tournee. Die begint 17 juli in Vancouver.

Begin jaren tachtig scoorde de Culture Club grote hits met nummers als Do You Really Want to Hurt Me, Curch of the Poison Mind en Karma Chameleon. In 1987 ging de groep uit elkaar. Boy George erkent dat er nog steeds momenten van spanningen zijn tussen de bandleden. Hij spreekt ook over de bredere acceptatie van homoseksualiteit, sinds de groep in 1983 een Grammy won. ''Ik heb altijd gewild dat dit geen issue zou zijn. Ik denk dat we hebben bijgedragen aan het proces."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren