logo songteksten.net

Musical Beauty and Beast naar Scheveningen

AMSTERDAM - De nieuwe Nederlandse musicalversie van The Beauty and the Beast gaat dit najaar niet toeren langs de Nederlandse theaters. In plaats daarvan is de voorstelling in 2016 te zien in het AFAS Circustheater in Scheveningen. Dat heeft producent Stage Entertainment Nederland vrijdag gemeld.

"De productie is in de huidige ontwikkelingsfase te groot geworden om ermee door het land te reizen", aldus een zegsvrouw. "De productie zal niet teruggebracht worden naar een kleinere reizende variant omdat dit geen recht doet aan deze Disney-titel. We willen het publiek graag de grandeur geven die deze titel heeft."

Alle theaters die de musical hadden geboekt, zijn inmiddels op de hoogte gesteld van het feit dat de voorstelling niet gaat toeren. Bezoekers die al kaarten hadden besteld, krijgen hun geld terug.

De cast in 2016 blijft ongewijzigd. De hoofdrollen worden gespeeld door Anouk Maas, Edwin Jonker en Freek Bartels. The Beauty and the Beast gaat in Scheveningen de musical Billy Elliot opvolgen. The Beauty and the Beast is gebaseerd op de gelijknamige Disney-film uit 1991. Het verhaal is gebaseerd op een oud Frans sprookje en vertelt over een arrogante prins die door een heks in een beest wordt veranderd. Pas als hij echte liefde vindt, zal hij weer in een mens veranderen.

De musicalversie beleefde haar wereldpremière in 1994. De voorstelling, met liedjes van Tim Rice en Alan Menken, werd in 2005 voor het eerst in Nederland opgevoerd.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren