logo songteksten.net

Regisseur verdedigt omstreden video Rihanna

LOS ANGELES - Leo Berne, de regisseur van de controversiële video van Rihanna, verdedigt het geweld en naaktheid in de clip van Bitch Better Have My Money. Rihanna zette donderdag haar nieuwe videoclip online, die een storm van reacties opleverde.

"Het was niet iets waar we op doelden maar het is deel van het verhaal”, vertelt Berne aan Slant News. Op de vraag of de clip ontvoering zou verheerlijken antwoordt bij: “Dat is ook het idee. Het is net als Bonnie en Clyde die overvallen cool maken, toch?” Hij vervolgt: “Toen ik al vijftienjarige Pulp Fiction zag was ik gechoqueerd, maar nu vind ik die film geweldig. Als kinderen wordt ons geleerd wat goed en fout is en daarom reageren we negatief op fictieve verhalen als deze.”

In de video is te zien hoe een boze Rihanna een rijkeluisvrouw ontvoert en de vrouw martelt en vernedert, bijvoorbeeld door haar naakt in een badje op een zeiljacht te leggen. Aan het eind van het filmpje vermoordt ze de echtgenoot van de vrouw, haar eigen ex-minnaar. Daarna ligt Rihanna onder het bloed en bankbiljetten op de hutkoffer waarin ze eerder de ontvoerde vrouw meesleepte.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren