logo songteksten.net

Youp van 't Hek verkent verschil Lage Landen

BRUSSEL - Cabaretier Youp van 't Hek is deze zomer één van de gasten in een Belgisch radioprogramma waarin de overeenkomsten en verschillen tussen de twee Lage Landen worden verkend. In Holland-België, dat elke zaterdag in juli en augustus op de Belgische zender Radio 1 wordt uitgezonden, worden Belgische en Nederlandse gasten ontvangen die samen over dit onderwerp van gedachten wisselen.

Dat meldt de Belgische mediawebsite Tv-Visie. De aanleiding voor het programma is het feit dat tweehonderd jaar geleden het Koninkrijk der Nederlanden werd opgericht. Ruim twintig jaar later splitste België zich af van Nederland.

In één van de uitzendingen zijn cabaretiers Van 't Hek en Wim Helsen te gast om over de relatie tussen Nederland en Begië te praten. In andere uitzendingen komen onder anderen juristen Inez Weski en Sven Mary en 'utopisten' Rutger Bregman en David Van Reybrouck langs. De uitzendingen, die zaterdag van start gaan, zijn van 11 tot 13 uur. De presentatie is in handen van Ruth Joost en Friedl Lesage.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren