logo songteksten.net

NBC stopt met vervolg op The Bible

LOS ANGELES - De Amerikaanse serie A.D. The Bible Continues krijgt geen tweede seizoen. Dit heeft NBC bekendgemaakt. De religieuze serie is een vervolg op de hitserie The Bible die de Evangelische Omroep (EO) vorig jaar naar Nederland haalde.

NBC zond de eerste van de twaalf afleveringen uit met Pasen. De eerste uitzending trok 7,6 miljoen kijkers, maar de kijkcijfers stortten daarna ineen en halveerden zelfs.

A.D. The Bible Continues begint met de dood en herrijzenis van Christus. Hiermee gaat het verhaal verder waar de EO-serie eindigde. Richard Coyle speelt een van de hoofdrollen als Kajafas. Coyle was in Cannes op de tv-beurs MIPTV, om de serie internationaal te promoten.

De oorspronkelijke dramaserie The Bible was wel een succes en vertelt het verhaal van het Oude en Nieuwe Testament aan de hand van de nieuwste film- en animatietechnieken. The Bible werd in Amerika door zo'n 50 miljoen mensen bekeken en genomineerd voor een Emmy. De makers bleven bij het maken van de serie zo dicht mogelijk bij de tekst van de Bijbel.

Volgens Starpulse proberen de producenten Roma Downey en Mark Burnett momenteel een vervolg aan de Bijbelserie te geven op digitale platforms.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren