logo songteksten.net

Disney passeert nu al mijlpaal van 3 miljard

LOS ANGELES - Filmbedrijf Walt Disney heeft dit jaar wereldwijd al meer dan 3 miljard dollar binnengehaald. Het is de eerste keer dat de onderneming deze mijlpaal bereikt na zes maanden, zo meldt het vakblad Variety. Vorig jaar duurde het tot half augustus.

Disney heeft een zeer goed jaar dankzij grote hits als Avengers: Age of Ultron, Cinderella en de nieuwe Pixar-film Inside Out, die volgende week ook in de Nederlandse bioscopen gaat draaien. Het is het zesde achtereenvolgende jaar dat Disney meer dan 3 miljard dollar binnenhaalt.

2015 gaat sowieso de boeken in als een topjaar voor de bioscopen. Ook filmstudio Universal meldde vorige week al het beste jaar uit haar geschiedenis te beleven, dankzij het succes van films als Fast & Furious 7, Fifty Shades of Grey en Jurassic World.

De twee grootste films van het jaar moeten overigens nog komen. In november gaat de nieuwe Bond-film Spectre in première en in december is het de beurt aan The Force Awakens, het zevende deel uit de Star Wars-reeks.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren