logo songteksten.net

Londen viert 35e verjaardag Indiana Jones

LONDEN - Londen viert volgend jaar de 35e verjaardag van archeoloog Indiana Jones. In maart 2016 wordt tweemaal de eerste film uit de reeks, Raiders of the Lost Ark, vertoond in de Royal Albert Hall. De iconische muziek van componist John Williams wordt tijdens de vertoning gespeeld door een live orkest. Dat heeft de concertzaal op zijn website bekendgemaakt.

De Royal Albert Hall heeft de afgelopen jaren meerdere filmklassiekers met live begeleiding vertoond, zoals Back to the Future en Gladiator. Indiana Jones maakt in maart zijn debuut op de majestueuze locatie.

De Indiana Jones-serie, die tot nu toe bestaat uit vier films, is één van de succesvolste filmreeksen uit de geschiedenis. De verhalen vertellen over de archeoloog Henry 'Indiana' Jones, die in de jaren dertig en vijftig van de vorige eeuw op zoek gaat naar bijzondere antieke artefacten zoals de Ark des Verbonds en de Heilige Graal. De hoofdrol wordt al sinds het begin gespeeld door Harrison Ford. De vier films brachten wereldwijd 2 miljard dollar op en wonnen in totaal acht Oscars.

Regisseur Steven Spielberg werkt momenteel aan een vijfde deel. De kaartverkoop voor de twee concerten zijn van start gegaan.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren