logo songteksten.net

Trijntje zingt op Amsterdam Jazz Festival

AMSTERDAM - Trijntje Oosterhuis geeft in september een optreden op het Amsterdam Jazz Festival. Dat maakte de organisatie dinsdag bekend.

De zangeres wordt bijgestaan door het Ruud Jacobs Trio. Dit trio, bestaand uit de wereldberoemde jazz-bassist Ruud Jacobs, gitarist Martijn van Iterson en pianist Rob van Bavel, heeft zijn sporen in de jazzwereld ruimschoots verdiend. Jacobs en Oosterhuis zijn geen vreemden voor elkaar: zij traden al diverse malen samen op.

Het is niet de eerste keer dat Trijntje Oosterhuis optreedt in de Amsterdam ArenA. In 1996 vertolkte zij het lied De Zee bij de opening van de ArenA, wat resulteerde in haar grote doorbraak.

Hans Dulfer

Het Amsterdam Jazz Festival vindt zondag 6 september voor de derde keer plaats. Voor het evenement wordt een aantal zalen van het hoofdgebouw van de Amsterdam ArenA omgebouwd tot een speciaal jazzcomplex. Het festival staat dit jaar voor een groot deel in het teken van levende jazzlegende Hans Dulfer. De presentatie is in handen van Howard Komproe.

Oosterhuis (42) is zwanger van haar derde kind. Ze heeft om die reden een aantal optredens in het najaar verplaatst of afgelast.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren