logo songteksten.net

Film legalisering homohuwelijk VS op komst

LOS ANGELES - Filmstudio 20th Century Fox heeft de filmrechten vastgelegd voor het verhaal over de strijd voor het legaliseren van het homohuwelijk in de VS. Dat meldt New York Times.

Twee weken geleden oordeelde het hooggerechtshof dat alle staten in Amerika het homohuwelijk per direct moesten toestaan. De uitspraak was het gevolg van de jarenlange inzet van een groep activisten, met Jim Obergefell als prominent gezicht. Fox heeft nu de rechten vastgelegd op zijn verhaal, evenals zijn nog ongepubliceerde boek 21 Years To Midnight.

De 21 jaar verwijst naar de relatie die Obergefell had met John Arthur, die in 2013 overleed aan de gevolgen van de spierziekte ALS. Ondanks zijn overlijden bleef hij vechten voor het recht voor alle Amerikanen om te kunnen trouwen. Het verhaal spreekt tot de verbeelding in Hollywood volgens producent van film Wyck Godfrey, die onder andere ook The Fault In Our Stars produceerde: "Het is een buitengewoon liefdesverhaal over iemand die zover gaat voor de liefde dat hij uiteindelijk de wereld verandert."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren