logo songteksten.net

The Gaslight Anthem kondigt rustpauze aan

NEW BRUNSWICK - The Gaslight Anthem gaat een tijdje op non-actief. De Amerikaanse rockband heeft besloten na zijn Europese tournee voor onbepaalde tijd uit elkaar te gaan, maakten de bandleden bekend via Facebook. The Gaslight Anthem komt in augustus nog naar Utrecht.

"We gaan allemaal andere projecten doen en blijven actief, binnen de muziekwereld en daarbuiten", schrijven de bandleden. "Maar we willen als band een stapje terug doen totdat we hebben besloten wat we willen doen." Hoe lang de break van The Gaslight Anthem gaat duren, is nog niet duidelijk. Zanger Brian Fallon, gitarist Alex Rosamilia, bassist Alex Levine en drummer Benny Horowitz willen eerst een mooi nieuw project vinden voor ze weer bij elkaar komen. "We willen ergens enthousiast over zijn in plaats van een album maken om maar een album te maken."

The Gaslight Anthem werd in 2006 opgericht en bracht tot nu toe vijf albums uit. De band stond meermaals op Pinkpop en deed ook Lowlands aan. Daarnaast kwam het viertal, dat in 2008 doorbrak met het album The '59 Sound, meermaals naar Nederland voor concerten. Het concert in Utrecht, op 26 augustus in TivoliVredenburg, maakt deel uit van de Europese tournee die voorlopig de laatste is van The Gaslight Anthem.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren