logo songteksten.net

SBS trekt 1,7 miljoen kijkers met CL-duel

AMSTERDAM - SBS6 heeft woensdagavond 1.690.000 kijkers getrokken met de voetbalwedstrijd tussen Ajax en Rapid Wien in Wenen. Dat blijkt donderdag uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek. Het was daarmee het op één na best bekeken programma, na het NOS Journaal van 20.00 uur.

De wedstrijd betrof een duel in de voorronde van de Champions League. Het commerciële SBS heeft de rechten verworven voor de voetbalwedstrijden in de Champions League (CL) voor drie jaar, maar volgens een woordvoerder van de zender vallen deze voorrondes niet onder het rechtenpakket. Deze worden bij de spelende clubs zelf aangekocht en de CL-vormgeving mag ook niet worden gebruikt.

Vanaf 18 augustus zijn de play-offs te zien bij SBS en van half september tot eind december is de poulefase van de Champions League te zien bij de commerciële zender. Deze wedstrijden vallen wel onder het rechtenpakket. Het is de eerste keer in Nederland dat een commerciële zendergroep de rechten van het belangrijke voetbaltoernooi heeft binnengehaald.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren