logo songteksten.net

Woody Allen: leeftijdsverschil werkt goed

NEW YORK - Juist het leeftijdsverschil van 35 jaar zorgt voor een gezonde dynamiek in het huwelijk van Woody Allen. Dat vertelt hij in een interview met NPR.

De filmregisseur stapte in 1997 in het controversiële huwelijk met Soon-Yi Previn, de geadopteerde dochter van Allens ex-vriendin Mia Farrow. Ondanks de ongewone omstandigheden, loopt het huwelijk op rolletjes, vertelt Allen: "Ik ben nu twintig jaar getrouwd en het gaat goed. Ik ben 35 jaar ouder en op een of andere manier werkt die dynamiek goed. Ik was vaderlijk en daar reageerde ze goed op. En ik vond haar jeugdigheid en energie aantrekkelijk."

Met de ouderlijke functie doelt Allen vooral op het doorgeven van zijn levenservaring: "Ze genoot ervan om geïntroduceerd te worden aan heel veel dingen die ik kende uit ervaring. En ik genoot ervan om haar die dingen te laten zien." De energie tussen de twee was ook een kwestie van geluk, benadrukt hij: "Je hebt dat soort dingen niet in de hand. Twee mensen komen samen en ze hebben een biljoen behoeften, gewoontes en nuances en die moeten dan met elkaar samensmelten. Als dat niet lukt ontstaan er veel problemen."

Nadat de twee begonnen te daten in de vroege jaren negentig, benadrukte Previn al dat de dynamiek tussen de twee heel natuurlijk was. "Ik heb een geweldige relatie met Woody", schreef ze destijds in een statement. "Het draait veel rond gesprekken en praten over films, sport, boeken en kunst. Hij is een erg rustige en hardwerkende man." Ze benadrukte dat ze alles behalve een slachtoffer was van bizarre omstandigheden: "Ik ben geen achterlijk minderjarig kind die is verkracht door een of andere boosaardige stiefvader - verre van dat. Ik ben een psychologiestudent die toevallig voor de ex-vriend van Mia is gevallen. Ik geef toe dat het ongewoon is, maar laten we er niet hysterisch over doen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren