logo songteksten.net

Amy Schumer op de bres tegen wapenbezit

NEW YORK - Twee weken na de schietpartij in een bioscoop tijdens een vertoning van haar film Trainwreck, roept Amy Schumer op tot scherpere regelgeving rond wapenbezit.

"Mijn medeleven gaat uit naar Lillian en Mayci, de overlevenden en de nabestaanden van de tragische, gevoelloze en verschrikkelijke daad van deze man die überhaupt nooit een wapen tot zijn beschikking had mogen hebben", zo speechte Amy Schumer tijdens een persconferentie samen met haar achterneef Charles Schumer, die senator is voor de Democratische Partij.

De actrice trekt het zich aan dat de schietpartij plaatsvond tijdens een vertoning van uitgerekend haar film. "Ik weet niet precies waarom deze man mijn film uitkoos om deze twee mooie levens te beëindigen en nog eens negen anderen te verwonden, maar het was erg persoonlijk voor me."

President Obama en veel democraten tonen zich al een tijdlang gefrustreerd omdat nieuwe regelgeving niet wordt goedgekeurd in het Congres. Amy en Charles Schumer hopen dan ook dat met de recente schietpartij het congres overtuigd kan worden om geld uit te trekken voor gedetailleerde achtergrondchecks van wapenbezitters. Ook zou justitie rapporten openbaar moeten maken die inzicht geven in de verschillende standaarden in het land wat betreft onvrijwillige opname in psychiatrische inrichtingen.

"Het is tijd dat Amerikanen zich hard maken voor deze veranderingen", vertelde Amy. "Dit is de eerste keer dat ik me uitlaat tegen wapengeweld, maar ik kan je beloven dat het niet mijn laatste keer is."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren