logo songteksten.net

'Boek Kim Kardashian helemaal geen flop'

NEW YORK - Het selfieboek Selfish van Kim Kardashian is helemaal geen flop, zoals in eerdere berichtgeving werd beweerd. De uitgever verzekert aan Us Weekly dat er zo'n vier keer zoveel exemplaren zijn verkocht dan werd aangenomen.

Uit de cijfers van boekverkoopindex Nielsen Bookscan bleek dat er 'slechts' 32.000 stuks van het boek waren verkocht. "Dat cijfer is niet onjuist, maar het vertegenwoordigt maar een klein deel van alle verkopen", vertelt Pam Sommers van uitgever Rizzoli. De index baseert zich op de verkopen van de grote boekhandels en laat de verkopen in andersoortige winkels buiten beschouwing, evenals de verkopen buiten de VS. Sommers: "Het boek verkoopt juist goed in niet-gespecialiseerde zaken en in het buitenland."

Volgens de uitgever zijn er wereldwijd maar liefst 125.000 exemplaren van het boek verkocht en is er momenteel alweer een vierde druk op komst. Het bedrijf is zelfs overgeschakeld van een Aziatische naar een Amerikaanse drukkerij om sneller aan de vraag te kunnen voldoen. "Het boek is een succesverhaal en zet een mijlpaal in het fenomeen van zelfportretten in het digitale tijdperk."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren