logo songteksten.net

Nieuwslezeres zijn was geen droom voor Jetske

AMSTERDAM - Jetske Schrijver presenteert al ruim een jaar het RTL Nieuws en Editie NL. Daarvoor werkte ze bij AT5. Toch was het vroeger nooit haar droom om nieuwslezeres of journalist te worden. "Vanuit de behoefte om te begrijpen wat mensen beweegt, wilde ik psychiater worden. Maar wiskunde was niet mijn sterkste kant, dus ik kon geen medicijnen studeren", vertelt ze aan Viva.

Jetske vertelt ook dat ze nooit de behoefte had om op televisie te komen. "Wereldproblematiek, het nieuws en de journalistiek zijn mijn passies. Ik liep stage bij AT5, werd daar verslaggever en ben toen min of meer bij toeval als invaller het nieuws gaan presenteren. Dat was geen bewuste keuze", vervolgt ze. Al snel bleek dat ze het geweldig vond om te doen. "Niet omdat ik met mijn hoofd op tv kom, maar vanwege het nieuwselement."

Bij AT5 presenteerde Schrijver niet alleen het nieuws, ze maakte er ook andere programma's. Hoewel ze dat heel leuk vond om te doen, zegt ze daar nu bij RTL nog niet klaar voor te zijn. "Er is nog zo veel te leren dat het niet handig zou zijn om dat nu te combineren met andere programma’s", zegt ze. "In de toekomst zou ik naast het presenteren weer langere reportages of documentaires willen maken. Zelf research doen, interviewen, voice-overs schrijven, de diepte in gaan."

Schrijver (37) benadrukt dat ze nog niet veel met de toekomst bezig is. "Ik heb mezelf nooit doelen gesteld als: over zoveel jaar wil ik daar en daar zijn. Ik heb het idee dat je waardevolle dingen in het hier en nu mist als je te veel focust op de toekomst. Juist dingen die onverwachts langskomen, kunnen je leven een mooie wending geven", aldus Jetske.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren