logo songteksten.net

Alicia Keys wil zich niet meer verstoppen

NEW YORK - Alicia Keys heeft zich jarenlang verstopt en daar is de zangeres helemaal klaar mee. "Ik hoef mij niet meer te verstoppen. Ik hoef niet meer te doen alsof en ik wil niet meer denken dat mijn intelligentie, mijn schoonheid en mijn sensualiteit andere mensen intimideert", schrijft Alicia in een persoonlijke blog op haar website.

De wereldberoemde zangeres (34) schrijft dat ze jaren heeft geworsteld met haar zelfvertrouwen. "Zolang ik mij kan herinneren, heb ik mijzelf verstopt. Dat is denk ik begonnen toen ik op school zat. Ik kwam er toen achter dat ik snel dingen begreep en goed kon leren. Leraren waren dol op me, ze trokken mij voor en gebruikten mij als voorbeeld. Ik weet nog goed dat mijn vriendinnetjes daarom moesten lachen... Ik ging mij verstoppen."

Dat ging volgens Keys door toen ze oud genoeg was om alleen door de straten van New York te lopen. "Als ik mij vrouwelijk had gekleed, merkte ik dat mannen mij anders benaderden", aldus de zangeres. "Ik wilde niet dat er zo naar mij gekeken werd, dus ook toen besloot ik mij te verstoppen. Ik ging wijde kleren dragen, deed mijn haar vast en droeg geen make-up. Ik koos ervoor om niet op te vallen."

Tomboy

Ook toen Keys bekend werd, durfde ze zich moeilijk bloot te geven. "Ik zag er uit als een tomboy, daar voelde ik mij lekker bij, totdat mensen begonnen te suggereren dat ik misschien lesbisch was. Hoewel ik mij prettig voelde met hoe ik eruit zag, vond ik het ook lastig dat mensen iets over mij te zeggen hadden. Dus trok ik een jurk aan en deed mijn haar anders, zodat mensen mijn 'ware ik' beter konden zien. Ik moet er wel bij zeggen dat ik nu zeker weet dat ik op dat moment eigenlijk geen idee had wie ik echt was", schrijft Keys.

"Ik voelde mij op mijn gemak als ik mijn intelligentie kon verstoppen. Net als mijn uiterlijk en mijn gedachten", gaat de vrouw van Swizz Beatz verder. "Ik kwam hier laatst eigenlijk pas achter. OMG! Alicia!! Waarom kies je ervoor om deze persoon te zijn?", schrijft Keys. "STOP!!"

De zangeres, en moeder van twee kinderen, schrijft dat ze zich nu niet meer wil verstoppen. "Je mag slim, knap, stoer en sexy zijn. En ik mag mijn eigen mening hebben en mijzelf zijn." Alicia schrijft dat ze dit allemaal tegelijk kan en wil zijn. "Ik hoef niet het een op te geven om het ander te zijn", schrijft ze. "Ik hoef mij nu niet meer onopvallend te gedragen, ik hoef er niet bij te horen en ik wil niet meer alleen door te zingen mijn gedachten overbrengen", aldus Alicia. "Ik heb nog maar 28.000 dagen te gaan. Dus waar wacht ik op??"

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren