logo songteksten.net

Freek Vonk wil kinderen prikkelen

AMSTERDAM - Freek Vonk hoopt met zijn tv-shows, verzamelacties en liveshows in de Heineken Music Hall kinderen nog meer te interesseren voor de natuur. "Ik denk dat kinderen altijd belangstelling hebben voor de natuur, maar ik hoop uiteraard dat ik hen extra prikkel", zegt de bioloog in De Telegraaf.

Bij zijn drie liveshows zitten volgens Vonk voornamelijk families in het publiek. "Kinderen stellen aan de lopende band vragen. Ik vind het ontzettend gaaf dat ze zo geïnteresseerd zijn."

Vonk belooft veel foto's en video's tijdens zijn shows, hij legt zijn ontmoetingen met dieren steeds vaker vast op foto. "Fotograferen is een steeds groter wordende hobby van me. Het is moeilijker dan filmen, maar daardoor ook uitdagender: je moet je fascinatie voor de natuur in één plaatje zien samen te vatten." Ook zijn jonge fans sturen de bioloog geregeld kiekjes. "Ze maken foto's van hagedissen en libelles en sturen die op. Er is zo veel te zien, ik leer zelf ook elke dag bij."

Dat zijn werk hem ooit op het podium van een poptempel zou brengen, had Vonk nooit kunnen vermoeden. "Het is te bizar voor woorden. Gelukkig ben ik redelijk nuchter. Ik geniet met volle teugen. Als ik de twinkeling zie in de ogen van kinderen die mij aanspreken, dan denk ik : dáár doe ik het voor."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren