logo songteksten.net

Minions passeert grens van miljard omzet

LOS ANGELES - De animatiefilm Minions heeft de grens van een miljard dollar omzet gepasseerd. Volgens vakblad Variety heeft de productie van Filmstudio Illumination Entertainment 321,9 miljoen dollar opgebracht in Noord-Amerika en daarbuiten 682 miljoen dollar.

Minions staat hiermee op de derde plaats van animatiefilms met de hoogste omzet, na Frozen en Toy Story 3. In totaal bereikten 23 bioscoopfilms de mijlpaal van een miljard omzet. Filmmaatschappij Universal is de eerste die in een jaar tijd drie films in de bioscopen aflevert die wereldwijd meer dan een miljard dollar opbrachten. Furious 7 zit al op 1,5 miljard en Jurrassic World is inmiddels de 1,6 miljard gepasseerd.

De internationale opmars van Minions is nog lang niet klaar. Vrijdag ging de animatiefilm in première in Italië, Turkije en China volgen volgende week. De Minions draaien vanaf 24 september in de Griekse bioscopen.

In de originele Amerikaanse versie zijn de stemmen ingesproken door Sandra Bullock, Jon Hamm, Geoffrey Rush, Jennifer Saunders, Michael Keaton, Allison Janney, Steve Coogan en Pierre Coffin. Zondag 28 juni ging de Nederlandse versie in première in aanwezigheid van de Nederlandse stemmencast, Chris Zegers, Karin Bloemen, Jon van Eerd, Abbey Hoes, Sipke Jan Bousema en Levi van Kempen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren