logo songteksten.net

Rol voor Sytske van der Ster in dramafilm

UITHOORN - Actrice Sytske van der Ster heeft een rol bemachtigd in de nieuwe Nederlandse speelfilm Fataal. Dat heeft producent Take One NL Productions zaterdag bekendgemaakt.

Fataal vertelt over Milan, een twintiger die samen met zijn vriendin een club opent. Wanneer hij ruzie krijgt met drie vervelende bezoekers, wordt hij in elkaar geslagen. Milan overleeft de aanval, maar hoort in het ziekenhuis dat hij nooit meer zal kunnen lopen. Bovendien worstelt de clubeigenaar na de aanval met sombere buien waar hij zijn vriendin Sophie langzaam maar zeker in mee sleept.

Van der Ster, bekend van haar rollen in de series De Co-Assistent, Levenslied en de musical Minoes, speelt de eigenaresse van de kledingwinkel waar Sophie werkt. In het scenario van Dick van den Heuvel (Spijt!) zitten talloze elementen en anekdotes verwerkt die de nabestaanden van slachtoffers van zinloos geweld de makers hebben verteld. Ze hebben onder meer gepraat met de familie van Niels Kooistra uit Leeuwarden en Pierre Weymans uit Alphen aan den Rijn. Kooistra (28) werd aangevallen omdat hij 'midje' zei tegen een jongen die 'mietje' verstond. Weymans (27) overleed tijdens het stappen toen hij probeerde een ruzie te sussen.

Andere rollen worden vertolkt door Joel de Tombe, Priscilla Knetemann, Harry Piekema, Mamoun Elyounoussi, Edo Brunner en Mylene d'Anjou. Producenten Jesse Bleekemolen (17) en Stijn van Dongen (16) werken voor de film samen met de Landelijke Stichting Tegen Zinloos Geweld. De opnames vinden binnenkort plaats. Het is de bedoeling dat Fataal begin 2016 in première moet gaan. Het tweetal werkt ook aan een theatershow over zinloos geweld.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren