logo songteksten.net

Thomas Acda is nerveus over romandebuut

AMSTERDAM - Thomas Acda heeft zijn eerste roman geschreven, Onderweg met Roadie. Aan het AD vertelt de zanger en acteur dat hij zijn debuut best spannend vindt. "Ben benieuwd wat mensen ervan vinden", zegt hij.

"Het voordeel is: het is af. Een theatervoorstelling moet je nog honderd keer spelen, ook als hij de grond is ingeschreven. En verder ben ik voorbereid op negatieve kritieken van types die geen nieuwe eend in hun vijver willen", vervolgt Acda die de recensies ook kan relativeren. "Als ik slechte recensies krijg, maar wel honderduizend boeken verkoop, lach ik de ballen uit m'n broek."

Acda schreef zijn boek rond de tijd dat hij en Paul de Munnik besloten te gaan stoppen als muziekduo. Thomas sluit niet uit dat hij en zijn vriend in de toekomst misschien weer wat optredens gaan geven. "Over een jaar of tien misschien. Of af en toe iets voor het goede doel, of een concertje bij Paul in de tuin", reageert Thomas. "Ik heb een hekel aan van die midlifepopsterren. Maar oude zangers, zo vanaf een jaar of zestig, zijn wel vaak weer leuk."

Paul kwam met het idee om te stoppen als duo, daar schrok Thomas in eerste instantie van. Maar na een gesprek met heel wat bier en sigaretten waren Acda en de Munnik het snel eens. "Zo is het altijd gegaan bij ons." De twee zijn nog steeds goede vrienden. Toen Thomas onlangs zijn moeder verloor, belde hij snel daarna naar Paul. "Hij zat met zijn gezin in Zuid-Frankrijk. Hij was in tranen en zei: Ik kom eraan. En dat deed hij ook", zegt Thomas. "Paul en ik zijn nog steeds de beste vrienden. Daar is het afgelopen jaar geen flintertje afgegaan."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren