logo songteksten.net

Mysteryland stralend van start

HAARLEMMERMEER - Bij voorbaat was het al een historische editie, want voor het eerst in twintig jaar weer meerdaags. Maar met een uitverkochte en zonovergoten eerste dag ging de 22e Mysteryland zaterdag op het Floriadeterrein in Haarlemmermeer helemaal gelukzalig van start.

"Voor het eerst in zes jaar weer eens een zonnige editie”, verzuchtte marketing manager Clayton Fredrik aan het begin van de dag al. En de zon bleef inderdaad de hele dag volop schijnen. Heerlijk voor de feestgangers die bij de grote buitenpodia dansend hun dag doorbrachten, maar het weerhield het publiek er ook niet van om in een van de vele tenten op het festivalterrein uit hun dak te gaan.

Officieel telt het festival dit jaar negentien podia, van heel klein en intiem tot enorm massaal. Maar officieus was er op het Floriadeterrein op een veelvoud van dat aantal plekken wat te beleven. Mysteryland staat bekend om zijn uitgebreide kunst- en cultuurprogrammering en met de felbegeerde vergunning voor twee dagen op zak, werd de line-up van theateracts, kunstenaars, acrobaten en andere creatieven nog eens flink uitgebreid.

Sprookjesbos

De 60.000 bezoekers van het oudste dancefestival ter wereld konden zaterdag naar hartenlust dwalen door het mysterieuze sprookjesbos vol installatiekunst, creatieve versieringen en theateracts. Vijf kunstenaars hadden zich ontfermd over de aankleding van een kunstroute door de bosjes en wie bijvoorbeeld de behoefte voelde om even lekker in een hoekje te knutselen kon zich uitleven bij de tent van 'Alle gekheid op een stokkie'. Ook kon er worden gedanst met een echte piraat met een houten been, was er een ieniemienie wit kerkje beschikbaar voor iedereen die zijn zonden wilde opbiechten en stond een enorme bruine knuffelbeer tot ieders beschikking voor wat extra liefde.

De 25-jarige Erwin uit Friesland streek met zeven vrienden vrijdag al neer in de Haarlemmermeer voor een compleet weekend 'Mysteryland-gekkigheid'. De jongens behoren tot het selecte groepje van 5000 gelukkigen die een campingticket wisten te bemachtigen en van vrijdagmiddag tot zondagavond feest kunnen vieren zonder dat ze naar huis hoeven. “Ik moet nu echt even rustig aandoen”, vertelde hij zaterdag aan het begin van de middag met een verontschuldigende blik op zijn bakkie koffie. “We hebben gisteravond op de camping al zo hard gefeest.” Hij is voor het eerst op Mysteryland en helemaal verkocht. “Al die rare, kunstzinnige dingen hier. Dat zie je nergens anders. Zo sta je te stampen bij de mainstage en ineens loop je door een bos te struinen en sta je met tien verklede mensen in een tipi te schilderen.”

346 artiesten

Er staan dit jaar 346 artiesten op het Mysteryland-programma. De grootste namen nemen de mainstage in beslag, maar ook enkele aanstormende talenten krijgen daar een plek. Zaterdag was ‘de main’ voor Ida Daugaard, Jungle byNight, East & Young, De Jeugd van Tegenwoordig, Oliver Heldens, Laidback Luke, Nero, R3hab en Nicky Romero. Van 21.30 tot iets voor 23.00 uur sluit Alesso daar de eerste dag van het tweedaagse festijn af. Zondag mogen onder anderen Netsky, Dillon Francis en Knife Party het publiek voor het hoofdpodium vermaken. Martin Garrix is dan de man die met een speciaal voor Mysteryland gemaakte eindshow het licht uit doet.

De zaterdag was met 60.000 bezoekers, van wie 5000 campinggasten, uitverkocht. In totaal verwacht organisator ID&T over het hele weekend zo’n 95.000 gasten te ontvangen. Dagkaarten voor zondag zijn nog aan de kassa en online te koop.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren