logo songteksten.net

Dylans 'Big Pink' te huur als vakantiehuis

WEST SAUGERTIES - 'Big Pink', het roze geverfde huis in de staat New York waar Bob Dylan tientallen songs schreef en opnam met zijn groep The Band kan sinds kort gehuurd worden als vakantieverblijf. Dylan-bedevaartgangers die de sfeer willen proeven waarin ooit klassiekers als You Ain't Going Nowhere en This Wheel's On Fire tot stand kwamen, betalen zo'n 580 euro per nacht.

'Big Pink' werd halverwege de jaren zestig gehuurd door bassist Rick Danko, pianist Richard Manuel en organist Garth Hudson, die destijds alledrie in de begeleidingssgroep van Bob Dylan speelden. Er werd veel gemusiceerd. Dylan zelf, die in het naburige Woodstock woonde, kwam er na zijn vermeende motorongeluk in de zomer van 1966 veel over de vloer om in alle rust aan een nieuw repertoire te werken. The Band schreef er de songs voor hun debuutalbum Music From Big Pink die in 1968 verscheen. Die plaat werd in tegenstelling tot Dylans Basement Tapes niet in Big Pink opgenomen.

Het huis, dat al decennia lang een trekpleister is voor rockfans uit de hele wereld, staat nu op VRBO, een Amerikaansee online marktplaats voor vakantieverblijven. Er zijn drie slaapkamers voor in totaal negen gasten en twee badkamers. De legendarische kelder is echter niet bij de huur inbegrepen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren