logo songteksten.net

Relaties op de proef door dansavontuur

HILVERSUM - "Misschien zijn we aan het einde van de rit wel gescheiden", verzucht Euvgenia Parakhina op een van de vele momenten waarop ze er niet meer in gelooft dat haar vriend Jeroen Jorna zijn danspasjes ooit onder de knie krijgt. Maar uiteindelijk, zo vindt ze nu, heeft meedoen aan Dance Dance Dance hun relatie alleen maar verrijkt.

De kandidaten in het nieuwe RTL 4-spektakel waarin BN’ers op topniveau bekende videoclips nadansen, mochten zelf hun danspartner kiezen. Voormalig professioneel danseres Euvgenia maakte het zichzelf niet makkelijk door haar vriend, die nooit eerder op een dansvloer stond, te strikken. "Dit was mijn ultieme liefdesverklaring aan hem."

"Dansen met Euvgenia was mijn grootste wens. Die is nu uitgekomen." Jorna lijkt al die uren afzien in de dansstudio alweer bijna vergeten. En dat zijn vriendin af en toe behoorlijk tegen hem tekeergaat als hij een stapje mist? "Ach ja, we zijn passievolle mensen. Bij ons gaat het niet van 'liefje, wil je misschien alsjeblieft nog een beetje naar rechts'."

Geen spijt

Ondanks de flinke uitdaging heeft Euvgenia geen moment spijt gehad van haar keuze. "Het was vanzelfsprekender geweest als ik mijn vaste danspartner had gevraagd. Maar dit was zo mooi om te delen samen, dat had ik niet willen missen. We gaan nu emotioneel zoveel dieper."

De dansshow, die vanaf zaterdag 5 september op de buis is, heeft wel meer relaties op de proef gesteld. Ook Sylvana Simons en haar neef Regillio lagen tijdens de repetities geregeld flink met elkaar in de clinch. "In de 44 jaar dat ik leef, is er nog nooit een onvertogen woord tussen ons gevallen. Dus ik keek er wel even van op. Gelukkig is er niets onherstelbaar beschadigd."

Ploeteren

Regillio: "Als je al die uren in de studio staat te ploeteren en al die pasjes duizend keer moet herhalen, dan word je het op een gegeven moment zat. Ik heb vaak getwijfeld of ik überhaupt wel kon dansen." Sylvana valt hem bij: "We maken fouten om te leren. Als dat gebeurt, moet je jezelf overwinnen, blijven doen en doorzetten. Dat hebben we gedaan en daar ben ik heel trots op."

Dat fanatisme zat kennelijk in alle deelnemers. Humberto Tan, die met zijn dochter Julia meedoet, stond er elke keer weer van te kijken. "Dan kwamen wij de dansstudio in om nog even extra te oefenen, stond de rest zich daar ook in zijn vrije tijd in het zweet te werken."

Zwaar

Pip Pellens en haar vriend Pim Wessels veranderden het afgelopen halfjaar van een acteurskoppel in twee fulltime dansers. "Het was zwaar en deed pijn, maar uiteindelijk probeer je er toch alles aan te doen om te winnen."

Fockeline Ouwerkerk is vooral heel blij dat ze in Dance Dance Dance danst met vriend en collega Achmed Akkabi. "We zijn allebei superfanatiek en hebben elkaar er doorheen gesleept. Onze vriendschap is hierdoor nog hechter geworden. Je bent zo kwetsbaar als je uren in enorme spiegels naar jezelf staat te kijken terwijl je dingen doet die je eigenlijk helemaal niet kunt."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren