logo songteksten.net

IDFA reikt meer prijzen uit zonder nominaties

AMSTERDAM - Documentaires maken meer kans in de prijzen te vallen tijdens de komende editie van het internationale documentairefestival IDFA. De jury reikt voortaan twee prijzen per categorie uit. De organisatie kondigde dinsdag aan dat de nominaties vervallen.

De juryprijzen worden een paar dagen eerder dan gebruikelijk uitgereikt, op woensdag 25 november in de Melkweg in Amsterdam. Dan zijn nog veel internationale gasten aanwezig. Alleen de publieksprijs wordt nog op de laatste vrijdag van het festival bekendgemaakt. Naast de zes al bestaande competities, wordt vanaf dit jaar ook een prijs uitgereikt aan de beste internationale jeugddocumentaire.

De jury's reiken in zes categorieën twee prijzen uit, zowel een prijs voor de beste documentaire als een speciale juryprijs. Het totale prijzengeld wordt daarmee verhoogd. "Met de Special Jury Award kunnen de jury's ook andere verdiensten van de documentaires belonen. Door verschillende accenten te leggen komt de creatieve veelzijdigheid van het genre ook in de prijzen terug'', redeneert de festivalorganisatie.

Geldbedrag

De grootste prijs van IDFA is een geldbedrag van 12.500 euro en gaat naar de beste lange documentaire.

IDFA begint 18 november en duurt tot en met 29 november.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren