logo songteksten.net

Motörhead blijft concerten afzeggen

SAN ANTONIO - Motörhead blijft concerten afbreken en afzeggen. De hardrockers treden woensdagavond niet op, lieten ze weten via Facebook. Zanger en bassist Lemmy Kilmister is volgens zijn bandleden nog steeds niet volledig hersteld van de hoogteziekte die hij vrijdag opliep in Salt Lake City. "Lemmy probeerde te snel weer op het podium te staan."

Vrijdag liep Kilmister na vier nummers van de planken in Salt Lake City. De stad in de staat Utah ligt op een hoogte van 1300 meter boven de zeespiegel en daar zou de rocker niet goed tegen kunnen. Kilmister, die een berucht verleden vol drank- en drugsgebruik heeft, brak vervolgens ook concerten in Denver en Austin vroegtijdig af. In San Antonio begint Motörhead woensdagavond niet eens meer aan een concert. "Lemmy pakt zijn werk pas weer op als hij goed is uitgerust en er weer vol gas tegenaan kan."

Motörhead bedankt zijn fans, de Motörheadbangers, voor hun geduld. "Dat wordt op prijs gesteld en de band is zeer dankbaar."

De 69-jarige Kilmister heeft de laatste jaren geregeld gezondheidsproblemen. Zo belandde hij in het voorjaar van 2013 in het ziekenhuis met een bloeduitstorting, waar vervolgens werd vastgesteld dat hij suikerziekte had. In datzelfde jaar kreeg de rocker bovendien een defibrillator ingebracht vanwege hartproblemen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren