logo songteksten.net

Vermoeide Avicii zegt weer optredens af

STOCKHOLM - Ster-dj Avicii heeft zijn optredens voor de rest van dit jaar afgezegd. Dat meldt zijn woordvoerder aan Billboard.

De dj zou komende tijd optreden in de VS, China en Japan, maar die shows zijn nu uitgesteld tot volgend jaar, zodat Avicii een naar eigen zeggen welverdiende pauze kan inlassen. De druk van het toeren, opnemen van zijn nieuwe album en regisseren van zijn eigen videoclips zou de dj teveel zijn geworden.

"Ik kijk er naar uit om met mijn team te blijven innoveren om grote veranderingen in te luiden, en niet alleen met mijn muziek", meldt Avicii in een statement. "Ik heb nu de mogelijkheid om op mezelf te focussen en tijd te nemen om normaal op te groeien, of tenminste zo normaal mogelijk. Daarvoor heb ik nooit de kans gehad." Hij neemt de pauze op aanraden van mensen om hem heen, zegt hij. "Mijn team, label en familie moedigden me aan om dit nu te doen en ik realiseer me dat veel mensen in mijn positie die kans niet krijgen."

Vorig jaar schrapte de Zweedse dj ook al optredens nadat hij kampte met gezondheidsproblemen. Ook toen nam hij teveel hooi op zijn vork, vertelde hij destijds. "Het plan was een maand vrij te nemen, maar in werkelijkheid zat ik 12 uur per dag in de studio en daarna ging ik direct weer toeren. Het is in de muziekindustrie moeilijk om nee te zeggen. Je wilt altijd en overal draaien.''

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren