logo songteksten.net

Schokkend Nieuws veilt unieke Star Warsposter

AMSTERDAM - Het filmblad Schokkend Nieuws organiseert zaterdagavond een veiling van bijzonder filmmemorabilia om hiermee de teruglopende advertentie-inkomsten te compenseren. Er gaan diverse unieke filmposters, elpees met soundtracks, gesigneerde filmscenario's en andere bijzondere parafernalia onder de hamer.

Dat heeft de redactie donderdag bekendgemaakt. In de collectie die wordt geveild bevinden zich onder meer gesigneerde posters van John Carpenter (Halloween) en Park Chan-Wook (Star Wars). Het absolute pronkstuk van de collectie is een zeldzame, uitklapposter van de eerste Star Wars-film uit 1977. Het exemplaar draagt op de achterzijde het uniek genummerde stempel van de Stichting CFM Filmverhuur, het filmbedrijf van de Nederlandse City Theaters waar Star Wars in 1977 draaide. Het bijzondere affiche is in goede staat.

“Schokkend Nieuws kampt, net als veel andere bladen, met teruglopende advertentie-inkomsten”, vertelt hoofdredacteur Barend de Voogd. “Maar na 23 jaar en met een groeiend aantal abonnees geven we niet zomaar op. Vandaar organiseren we een feestelijke benefietavond. Iemand moet toch blijven schrijven over al die obscure, verrassende en mooie oude en nieuwe genrefilms? En dan niet online, maar écht, op mooi papier.” Het blad, dat wordt gemaakt door vrijwilligers, werkt aan een structurele financiering. Maar de fundraiser moet de uitgave “even de winter door helpen”.

De veiling vindt zaterdagavond plaats in cultureel centrum De Nieuwe Anita in Amsterdam. De avond wordt geleid door oud-hoofdredacteuren Phil van Tongeren en Jan Doense, die allebei in het verleden ook werkzaam waren als directeurs van het Amsterdamse filmfestival Imagine.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren