logo songteksten.net

Jochem Myjer wil kindervoorstelling maken

LEIDEN - Jochem Myjer wil in de toekomst graag een keer een voorstelling voor kinderen maken. Dat vertelde hij donderdag bij de presentatie van zijn eerste kinderboek, De Gorgels, in museum Naturalis in Leiden.

"Ik heb een enorme connectie met kinderen en vooral met de fantasie van kinderen", aldus de succesvolle cabaretier. "Dat kan ik echter op het podium in mijn gewone shows niet altijd kwijt, maar wel bijvoorbeeld in dit boek. Of in mijn werk voor het Sinterklaasjournaal. Er zit in mijn achterhoofd ook al lange tijd een plan voor een speciale kindertheatervoorstelling." Myjer weet echter niet wat een zaal vol kinderen voor effect op hem heeft. "Ik ben enorm prikkelgevoelig, dus ik weet oprecht niet of ik dat ga trekken qua concentratie. Maar ik wil het heel graag een keer proberen."

Voorlopig moet de cabaretier aan de slag met zijn nieuwe reguliere theatervoorstelling, met als werktitel #Ikrekenhetgoed. "De eerste boekingen voor 2018 zijn nu vastgelegd", vertelt hij. "Daar gaat mijn hartslag helemaal van omhoog. Het blijft een raar principe in ons vak, dat je al een titel en een tourneeschema hebt voordat er ook nog maar een letter op papier staat."

Met zijn veelgeprezen vorige voorstelling, Even geduld AUB, trok Myjer bijna drie jaar lang uitverkochte zalen. De Gorgels vertelt over wezentjes die kinderen beschermen in hun slaap. Myjer verzon de wezens eerder tijdens het verhalen vertellen aan zijn eigen kinderen. Het boek ligt vanaf donderdag in de winkels.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren