logo songteksten.net

VanVelzen na drie jaar met nieuw album

AMSTERDAM - Roel van Velzen komt met een nieuw album. De nieuwe plaat heet Call It Luck en komt op 13 november uit, zo maakt Sony Music bekend.

"Als het album Call It Luck heet, moet je het juist op vrijdag de dertiende uitbrengen natuurlijk", aldus de zanger. De nieuwe plaat komt drie jaar nadat VanVelzen zijn laatste album uitbracht. "We hebben heel bewust de tijd genomen. Om te reizen, te schrijven en om rustig op te nemen." De muzikant begon twee jaar geleden met schrijven, nadat hij met zijn vaste bandleden naar Congo reisde. "Door te zien hoe intens muziek daar beleefd wordt kreeg ik allerlei nieuwe muzikale prikkels en de meest positieve energieboost die ik ooit heb gevoeld."

"Meer dan ooit lukt het me om muziek te maken zonder na te denken over hoe het hoort en of dit wel is wat mensen van mij verwachten", laat Roel weten. Vrijdag komt de nieuwe single uit van Roel, het nummer heet Phoenix. Volgens de muzikant geeft de single de sound van het album goed weer. "Het is een positief geladen strijdlied, met heel veel samenzang."

Op Call It Luck zijn samenwerkingen te horen met Alain Clark, de Congolese muzikant Innoss'B, Twan van Steenhoven en het Keniaanse koor de Hibby GB's.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren