logo songteksten.net

Documentaire Hella de Jonge naar New York

NEW YORK - De documentaire Verlies niet de moed van Hella de Jonge is geselecteerd voor het NYC Independent Film Festival. Het festival vindt plaats van 12 tot en met 18 oktober in New York.

Dat heeft haar woordvoerder vrijdag gemeld. De Jonge maakte de documentaire nadat zij een paar jaar terug een doos met oude brieven en beeldopnames van overleden familieleden over de Tweede Wereldoorlog vond. Het leidde tot lange gesprekken met haar vader, Eli Asser, die nooit over de oorlog had willen praten. In Nederland reisde de maakster met haar man Freek maandenlang langs bioscopen en filmtheaters. Na de uitverkochte vertoningen vonden vraaggesprekken plaats met de zaal, wat doorgaans veel emoties losmaakte bij de aanwezigen.

De film werd eerder in het buitenland vertoond en is de komende maanden ook geselecteerd voor festivals in Taiwan en Frankrijk. Ook is Verlies niet de moed te zien tijdens Film by the Sea in Vlissingen en het Nederlands Film Festival. Ondanks de positieve reacties op de documentaire ontving de film geen nominatie voor een Gouden Kalf.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren