logo songteksten.net

Pathé-bioscoop in Leeuwarden bijna zeker

LEEUWARDEN - De kans is groot dat Leeuwarden er binnen twee jaar een nieuwe bioscoop bij heeft. De gemeente en bioscoopexploitant Pathé hebben een intentieverklaring getekend, wat betekent dat de weg vrij is voor de bouw van het nieuwe complex.

Pathé-directeur Lauge Nielsen heeft vrijdag een bericht van Omroep Friesland bevestigd. Het zou gaan om een bioscoop met zeven zalen en duizend stoelen. Het complex komt op de plek waar nu nog een parkeerplaats is tussen theater De Harmonie en het Paleis van Justitie. “Het haalbaarheidsonderzoek is nog niet helemaal afgerond', nuanceert Nielsen. “Maar de intentie is er. Over een maand besluiten we definitief of we gaan bouwen.”

Het zou het 23e Nederlandse theater van Pathé worden. De marktleider genereert op dit moment zo'n veertig procent van alle bioscoopbezoekers in Nederland, maar er zijn kapers op de kust. Het Belgische bedrijf Kinepolis en de Britse exploitant Vue hebben recent andere Nederlandse concerns overgenomen en hebben ook plannen om nieuwe theaters te gaan bouwen.

Pathé bouwt momenteel ook nog aan een theater in Zwolle, dat volgend jaar open moet gaan. “Maar onze verdere plannen moeten we goed tegen het licht gaan houden nu er serieuze andere partijen op de markt zijn gekomen”, aldus Nielsen. “We laten ons niet afschrikken. Maar het risico wordt daardoor wel groter en projecten worden duurder.”

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren