logo songteksten.net

Kalf-favoriet Gluckauf opnieuw in de bioscoop

AMSTERDAM - De film Gluckauf van regisseur Remy van Heugten draait vanaf volgende week opnieuw in de Nederlandse bioscopen. Diverse theaters, waaronder het Ketelhuis in Amsterdam en Lumiere in Maastricht, gaan de film weer vertonen. Dat heeft distributeur September Films vrijdag bekendgemaakt.

Eerder deze week ontving Gluckauf tien Gouden Kalf-nominaties en daarmee is de productie de koploper in de strijd om de beeldjes op het Nederlands Film Festival. Dit is ook de reden voor de bioscopen om de film weer te programmeren. Gluckauf is een sociaal drama over de verstikkende liefde tussen een vader en een zoon, die zich als moderne outlaws staande proberen te houden in het verarmde Limburg van nu.

Met de film maakte de bekroonde auteur Gustaaf Peek (Ik was Amerika, Godin held) zijn debuut als scenarioschrijver. De hoofdrollen worden gespeeld door Bart Slegers en Johan Leysen. De film draaide eerder al in de Nederlandse bioscopen maar trok toen niet veel publiek. Het drama is inmiddels al op diverse buitenlandse festivals in de prijzen gevallen.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren