logo songteksten.net

Excuses aan Jack van Gelder voor afscheid

HILVERSUM - NPO Radio 1 heeft sportcommentator Jack van Gelder excuses aangeboden na een desastreus verlopen afscheidsuitzending vrijdagmiddag. Dat zei zendermanager Laurens Borst. "Het was absoluut niet de bedoeling dat het zo gelopen is. We wilden hem in het zonnetje zetten omdat we hem een geweldige vakman vinden.''

Jack van Gelder liep geërgerd weg bij zijn eigen afscheidsuitzending. Een uitzending van NPO Radio 1 stond een uur lang in het teken van het afscheid van de sportcommentator, die veertig jaar in dienst was van de publieke omroep.

In de uitzending 'Daar gaat 'ie' werd met gasten, anekdotes en interviews teruggeblikt op zijn carrière. Onder anderen Johan Derksen, Ben de Graaf en Kees Jansma waren aanwezig, maar lieten zich kritisch uit over Van Gelder. Ze vonden onder meer dat hij vaak te populair deed en waren negatief over zijn gegil bij doelpunten.

Niet gepast

Van Gelder zelf zat in een ruimte naast de studio te wachten tot hij kon aanschuiven. Presentator Giel Beelen liet op een gegeven moment weten dat de sportpresentator was vertrokken, voordat hij überhaupt live in de uitzending te horen was geweest.

"Er zijn dingen gezegd die niet helemaal gepast waren'', zegt Borst. "Het was wel heel erg over de top. Het had een mooi eerbetoon moeten worden.'' Hij hoopt met Van Gelder nog een gesprek te kunnen voeren over de uitzending. Die zal ook met de redactie worden geëvalueerd.

Vooringenomen

Van Gelder zelf zei later tegen het Radio 1 Journaal dat de reden van zijn vertrek de aanwezigheid van oud-sportjournalist Ben de Graaf was. "Hij staat bekend om zuurpruimerij, daar had ik geen zin in. Ik voel me hier te goed voor. Als ik geweten had dat hij kwam, was ik niet gekomen, die man is vooringenomen."

Jack van Gelder maakte eerder deze zomer bekend over te stappen naar de abonneezender Sport 1. De digitale betaalzender strikte hem voor de presentatie rond de UEFA Champions League en de EK kwalificatiewedstrijden.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren