logo songteksten.net

Dj Chuckie ziet een nieuw Ibiza in Aruba

ORANJESTAD - Volgens dj Chuckie is het 'slechts een kwestie van tijd' voor Aruba het Ibiza van Amerika is. Dat zei de Nederlander vrijdag tegen fans en pers tijdens een panel op het Electric Festival.

Het festival beleeft dit weekend de derde editie. Het idee ging bij Chuckie leven nadat hij in 2012 zijn verjaardag op Aruba vierde voor zo’n 8000 man. Het jaar erop was het Electric Festival geboren. Het evenement vond een sponsor in de plaatselijke VVV Aruba Tourism Authority, dat maar wat graag een jonger publiek naar het eiland ziet komen. De dj gaf vorig jaar de organisatie uit handen, maar is nog altijd nauw betrokken bij het event. De afgelopen jaren trok Electric Festival zo’n 15.000 bezoekers.

Eigenlijk zijn de plannen voor Aruba nog veel groter, zo zegt de geboren Surinamer Chuckie in een gesprek met BuzzE na de conferentie. "Ibiza is een feesteiland. Een heerlijk feesteiland hoor, maar dat is het. En zelfs op de Winter Music Conference in Miami, wat vroeger echt een groot netwerkevenement was, gaat het haast alleen nog maar om het uitgaan. Ik zie Aruba meer worden dan dat: een conferentielocatie, waar de industrie samenkomt."

Amsterdam Dance Event

Om dat te bereiken, vond Chuckie niet de minste partij: het Amsterdam Dance Event (ADE), al jaren de grootste conferentie voor elektronische muziek ter wereld. "Ik ben heel blij met die samenwerking, zij weten als geen ander hoe je dat moet aanpakken en daarbij is Nederland nog altijd een belangrijke speler in de dancewereld."

De potentie van Aruba zit ‘m voor een deel in de locatie van het Caribische eiland, aldus de dj die er zelf vier jaar geleden naartoe verhuisde. "Voor mij is het een ideale uitvalsbasis. Ik draai veel in de Verenigde Staten, en je staat vanaf hier in tweeëneenhalf uur in Miami. Voor Amerikanen is Aruba dus goed bereikbaar. En laten we eerlijk zijn: het is ook geen verkeerde plek om een paar dagen te vertoeven", lacht de dj, die om zijn punt kracht bij te zetten zijn panel hield met zijn voeten in het witte zand op van een van de Arubaanse stranden.

Populariteit

Dancemuziek is enorm in opkomst in Midden- en Latijns-Amerika. Chuckie: "In Venezuela bijvoorbeeld groeit die populariteit nog altijd hard. Dat land kun je op sommige dagen zien liggen vanaf Aruba, zo dichtbij is het. Het mooie is dat dat ook nieuwe invloeden brengt. Op Aruba is het festival groot, Venezolanen nemen weer de undergroundsound mee naar het eiland. We hebben bezoekers uit alle hoeken van de regio: Panama, Jamaica, Brazilië, de VS én de andere eilanden hier. En die voegen allemaal wel iets toe."

Dj Chuckie draait uiteraard zelfs ook op Electric Festival. Vrijdagavond stond hij in een line-up met onder meer The Partysquad, de Australische tweelingzussen Nervo en de Nederlandse top-dj Afrojack, die voor het eerst ooit op Aruba optrad. Zaterdag staan onder meer de Duitse dj Loco Dice en Venezolaan Lou Flores op het podium. Het Amsterdam Dance Event verzorgt tijdens het festival de ADE Global Sessions, waarin professionals uit de industrie spreken over de ontwikkelingen binnen de dancewereld.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren