logo songteksten.net

Kanye West serieus over presidentschap

LOS ANGELES - Kanye West was bloedserieus toen hij zijn presidentschap aankondigde tijdens de MTV Video Music Awards. Dat vertelt hij aan Vanity Fair.

De rapper had meer negatief commentaar verwacht na zijn lange speech die hij hield toen hij een prijs van MTV in ontvangst nam vorige maand. "Ik was zes jaar het credo 'we houden niet van Kanye' gewend. Maar zodra ik het presidentschap noemde leken mensen te denken: Wacht even, dat zou ik echt interessant vinden omdat hij welbeschouwd erg bedachtzaam is. Elke keer dat hij in de problemen kwam ving hij een kogel voor iemand anders. Hij is waarschijnlijk de eerlijkste beroemdheid die we hebben."

West geeft aan serieus bezig te zijn met zijn kandidaatstelling voor het Amerikaanse presidentschap in 2020. "Ik zit in clubs en denk dan, wauw, ik heb nog vijf jaar en moet nog veel research doen. Ik moet nog veel groeien." Dat wil niet zeggen dat hij zich gaat omscholen tot een typische politicus. "Ik haat politiek. Ik ben helemaal geen politicus. Ik geef om de waarheid en om mensen. Ik wil dat iedereen wint en ik denk dat dat kan." Hij zou het liefst dan ook niet hebben dat presidentskandidaten tegen elkaar strijden, maar samenwerken om de wereld te verbeteren. "Ik denk dat iedereen die nu meedoet kwaliteiten heeft die de ander nodig heeft. Ik wil niet tegen iemand strijden, maar onze krachten bundelen."

West wil juist zijn kwaliteiten die hij heeft als modeontwerper inzetten in het Witte Huis. "Het is belangrijk dat ik blijf ontwerpen zodat ik de best mogelijke beslissingen kan nemen. Als modeontwerpers zitten we niet de hele tijd naar een bord te staren. Het gaat om uitvoeren, mijn ideeën zijn allemaal uitgevoerd. Je kan de langste intellectuele gesprekken voeren, maar zonder uitvoering betekent het niks."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren