logo songteksten.net

Glennis Grace gaat voor Engelstalige carrière

AMSTERDAM - Het besluit van Glennis Grace en haar management om na acht jaar uit elkaar te gaan, maakt voor haar de weg vrij te kiezen voor een Engelstalige muziekcarrière. Daarbij komt dat Glennis nog deze week naar de Verenigde Staten vertrekt om haar geluk te beproeven in Los Angeles.

Het toepasselijke nummer Conqueror, afkomstig uit de FOX-serie Empire, is het eerste nummer dat Glennis uitbracht sinds ze vorige week bekendmaakte dat de samenwerking met CTM Music & Management is beëindigd. Het lied waarin ze zingt over het najagen van je eigen droom en je niet te laten weerhouden door tegenslag, blijkt in deze fase van haar carrière op haar lijf geschreven. ‘’Best een bijzonder lied, een powerfull song’’, omschrijft Glennis het nummer. "Publiek kan zich ook identificeren met het nummer en er kracht uithalen.”

De Conqueror-zangeres licht toe dat haar toekomstvisie niet overeen kwam die van haar management. "Ze wilden een vrouwelijke Marco Borsato van me maken en wilden dat ik alleen nog maar Nederlandstalig zou zingen. Dat was op zich ook logisch om te doen. Afscheid was mijn grootste hit. Ik heb zoveel plezier aan die tijd gehad. Denk bijvoorbeeld aan het duet met Edwin Evers, Wil je niet nog 1 nacht.”

Roots

"Toch is het de Engelstalige kant die nu weer naar boven komt. Ik schrijf beter in het Engels, ondanks mijn Nederlandse roots. En ik concentreer me toch graag op mijn eigen liedjes’’, licht Glennis toe. ‘"Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Gelukkig heb ik de ruimte gekregen van mijn management om dit te doen. We zijn als goede vrienden uit elkaar gegaan, zonder allerlei vervelende rechtszaken. Na acht jaar voelde dat gek om te doen, een grote beslissing. Maar ik heb mijn hart gevolgd. Ik voel me nu vrij. Het is best wel lekker, al ben ik realistisch. Ik weet dat ik op termijn een ander management nodig heb. Daar wil ik de tijd voor nemen."

FOX benaderde Glennis en haar vriend, eveneens haar drummer Robert Biesewig, om het lied Empire-nummer Conquerer in Nederland uit te brengen. Met hem vertrekt ze donderdag naar Los Angeles, waar ze de studio induiken met de producers Mervyn Warren en Walter Afanasieff, mannen achter de hits van Whiney Houston en Mariah Carey. ‘’Ik ben een blij mens. Ik weet dat iedereen wat wil doen in Los Angeles en op elke hoek zit een talent. Maar tot nu toe gaat het hartstikke goed. Ik heb er afgelopen zomer mooie contacten opgedaan.”

Glennis is groot fan van Empire, waarvan het tweede seizoen dinsdag aanvangt. “Een serie die ook nog eens over de muziekbusiness gaat. Het laat zien hoe het eraan toegaat in de business. Dat is nou een serie waar ik zelf ook graag in zou willen spelen. Dat is mijn volgende goal, het lijkt me te gek."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren