logo songteksten.net

Eerste track soloplaat Cobain online

LOS ANGELES - Een eerste track van het op 13 november te verschijnen solo-album van Kurt Cobain Montage of Heck: The Home Recordings is dinsdag als stream verschenen. Het nummer, Sappy, werd tussen 1986 en 1988 door de rocker in een demoversie thuis opgenomen.

Later zou Cobain Sappy met zijn groep Nirvana nog enkele keren en in verschillende versies op de band zetten. De bekendste is die in 1993 met producer Steve Albini werd opgenomen en datzelfde jaar op de compilatie No Alternitive - een benefietplaat om de bestrijding van Aids te ondersteunen - verscheen. Ook op de ‘deluxe’ versie van het Nirvana-album In Utero is Sappy terug te vinden.

De vroege solo-opname van het nummer was echter pas dit jaar voor het eerst te horen in de recente Kurt Cobain documentaire Montage Of Heck van Brett Morgen. Het solo-album van Cobain zal behalve muziek uit die film ook nog enkele nooit eerder gehoorde tracks bevatten en verkrijgbaar zijn in een dertien nummers tellende standaardversie en een luxe versie met 31 tracks.

Begin december verschijnt er ook een vinylsingle van Sappy met op de b-kant een door Cobain gezongen versie van de Beatles-song And I Love Her.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren