logo songteksten.net

Pia Douwes kruipt weer in rol van Elisabeth

AMSTERDAM - Musicalster Pia Douwes kruipt voor de tweede editie van Musicals in Concert in de Ziggo Dome opnieuw in de huid van keizerin Elisabeth. Pia speelde de titelrol in haar musicalcarrière wel duizend keer, onder meer in Nederland, Duitsland en Oostenrijk. En hoewel ze ooit gezegd heeft dat het daarbij zou blijven, maakt ze voor Musicals in Concert een uitzondering.

Musicals in Concert krijgt dit jaar een andere opzet, vertelden Jeroen Dona en Maurice Wijnen van producent Stage Entertainment dinsdag in de Ziggo Dome in Amsterdam. Ze onthulden dat de shows niet opnieuw uit losse nummers bestaan, maar in blokken worden opgebouwd. Elisabeth, over het leven van keizerin Sisi, is zo’n blok.

Pia is niet de enige uit de originele cast van Elisabeth die het podium van de Ziggo Dome volgende maand beklimt. Stanley Burleson speelt opnieuw De Dood. En ook René van Kooten en Willemijn Verkaik, die vijftien jaar geleden deel uitmaakten van het ensemble, zijn van de partij. Willemijn komt over uit Stuttgart, waar ze momenteel in de Duitse versie van de musical Tarzan de rol van Kala speelt.

New York

Het thema van Musicals in Concert 2015 is 24 uur op Times Square. Hiervoor wordt het beroemde plein in hartje Manhattan nagebouwd als decor, compleet met de grote ledschermen aan de gevels en de Times Square Ball, de grote glanzende bal die elke oudejaarsavond neerdaalt. De band van Eric van Tijn krijgt een plek in het levensechte decor, namelijk in een van de panden. Het is de bedoeling dat de straten 42nd Street en Broadway bijna letterlijk in de zaal van Ziggo Dome uitkomen. “Wil je naar New York en kun je niet, dan brengen wij New York naar je toe’’, spiegelde Maurice Wijnen voor.

De cast van Musicals in Concert bestaat verder uit Anouk Maas, Mariska van Kolck, William Spaaij, Berget Lewis en Simone Kleinsma. Ook boyband B-Brave doet dit jaar mee met de twee concerten. De jongens zongen donderdag een voorproefje: Starmaker uit Fame.

Musicals in Concert is op 13 en 14 november.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren