logo songteksten.net

Titelmuziek Bowie voor thrillerserie online

LONDEN - De titelmuziek die David Bowie maakte voor de zesdelige crime-thriller The Last Panthers, is dinsdag online verschenen. De 47 seconden klokkende track is afkomstig uit zijn nieuwe nummer Blackstar, dat later uitkomt. The Last Panthers is vanaf 12 november te zien via Canal+ en Sky Atlantic.

Op zijn officiële Facebookpagina haalt Bowie de regisseur van The Last Panthers, Johan Renck aan. Die zegt: "Ik liet Mr. Bowie de eerste twee afleveringen zien in de ruwe staat waarin ze destijds nog verkeerden en wat hij zag, beviel hem zeer. We bespraken allerlei aspecten van de serie. Uiteraard de verhaallijn, maar ook de onderliggende thema’s rond schuld en karakterontwikkeling. We spraken over het donkere hart van Europa. We spraken over de Bijbelse aspecten van het menselijk bestaan. Hij vroeg me of er nog meer te zien was en ik toonde hem mijn eerste ontwerp voor het intro van de afleveringen - beelden uit de serie afgewisseld met duiveltjes uit de werelden van Bosch en Grunewald. Dat was het moment waarop voor hem alles op z’n plek viel. Vervolgens liet hij mij z’n nieuwe nummer Blackstar horen."

David Bowie kwam na tien jaar stilte in 2013 terug aan het muzikale front met zijn album The Next Day. Blackstar is een traag, donker nummer. In de eerste reacties wordt het nummer wel vergeleken met het recente werk van Scott Walker.

The Last Panthers, waarin belangrijke rollen gespeeld worden door Samantha Morton, John Hurt, Tahar Rahim en Goran Bogdan, is dit najaar in eerste instantie te zien in Frankrijk, Engeland, Ierland, Duitsland en Oostenrijk.

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren