logo songteksten.net

Nieuwe rechtszaak tegen Bill Cosby

LOS ANGELES - Bill Cosby heeft een nieuwe rechtszaak aan zijn broek hangen. Chloe Goins eist voor de rechter minstens 75.000 dollar (66.000 euro) schadevergoeding voor de emotionele schade die ze opliep nadat de komiek haar aangerand zou hebben.

Goins diende de rechtszaak dinsdag in en noemt Cosby daarin 'een serieverkrachter die de afgelopen veertig jaar deze verschrikkelijke dingen met vrouwen deed'. Doordat Cosby haar volgens de aanklacht in 2008 op minderjarige leeftijd drogeerde en seksueel misbruikte, lijdt ze naar eigen zeggen aan de traumatische gevolgen van onder meer de vernedering, verwarring, schaamte, schade aan haar zelfbeeld en verlies van waardigheid.

Nadat Goins haar verhaal deelde, kondigde ze met haar advocaten begin dit jaar al aan zich te beraden op een rechtszaak. Vorige week werd het politieonderzoek naar haar zaak afgerond. Meer dan veertig vrouwen hebben Cosby beschuldigd van drogeren en seksueel misbruik, maar omdat die zaken verjaard zijn kunnen ze niet naar de rechter stappen. De zaak van Goins voldoet wel aan de regels en reageerde dinsdag daarom opgelucht nadat de zaak eindelijk was ingediend: "Vandaag heb ik legale actie ondernomen die veel andere slachtoffers van Bill Cosby nooit kunnen ondernemen."

Je hebt cookies uitgeschakeld en kunt om die reden niet reageren